Wednesday, October 14, 2009

Συνταγες για.……δυο


Λαζανια στο φουρνο
Υλικα
1 πακετο λαζανια
Για τον κιμα
½ κιλο κιμας
½ ποτηρι λαδι
100γρ αρακας
1 κρεμμυδι μετριο
2 σκελιδες σκορδο
3 ντοματες ωριμες
1 ποτηρακι κρασι κοκκινο
Αλατι πιπερι
Για τη μπεσαμελ
50γρ βουτυρο
50γρ αλευρι
½ λιτρο γαλα
100 γρ παρμεζανα τριμμενη
Μοσχοκαρυδο
Αλατι Πιπερι
Εκτελεση
Για να φτιαξουμε το κιμα βαζουμε σε μια κατσαρολα το λαδι, το κρεμμυδι και το σκορδο ψιλοκομενα, προσθετουμε το κιμα, το πιπερι, τσιγαριζουμε ελαφρια και σβυνουμε με το κρασι. Προσθετουμε εναμισι ποτηρι νερο και τον αρακα και αφηνουμε να σιγοβρασει. Όταν ο κιμας είναι μισοετοιμος προσθετουμε τη ντοματα ψιλοκομμενη και το αλατι. Φροντιζουμε ο κιμας να γινει αρκετα ζουμερος.
Για τη μπεσαμελ λιωνουμε το βουτυρο, προσθετουμε το αλευρι ανακατευοντας συνεχεια και μετα ριχνουμε το γαλα λιγο λιγο χωρις να σταματησουμε να ανακατευουμε. Αρωματιζουμε με μοσχοκαρυδο και πιπερι, προσθετουμε αλατι και όταν είναι ετοιμη προσθετουμε 1 κουταλια της σουπας παρμεζανα. Η μπεσαμελ πρεπει να είναι αραιη  και όχι σφιχτη όπως κανουμε για το παστιτσιο.
Σε ένα πυρεξ ριχνουμε λιγο ζουμι από τον κιμα και μετα αρχιζουμε τις στρωσεις μας.
Μια στρωση λαζανια, κιμας, μπεσαμελ, τυρι τριμμενο. Επαναλαμβανουμε με αυτή τη σειρα μεχρι να κανουμε 4-5 στρωσεις. Τελειωνουμε πασπαλιζοντας με παρμεζανα.

Το βαζουμε στο φουρνο για 30 περιπου λεπτα και το σερβιρουμε ζεστο

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.