Monday, October 5, 2009

Συνταγες για.……δυο


Καρμποναρα η αυθεντικη – Carbonara
Υλικα
200γρ Σπαγγετι
100γρ μπεϊκον
1 κρεμμυδι μετριο ψιλοκομμενο
2 αυγα
Αλατι – Πιπερι
Παρμεζανα
2 κουταλιες σουπας λαδι
Εκτελεση
Σε ένα αντικολλητικο τηγανι βαζουμε το λαδι το μπεϊκον σε κομματακια και το κρεμμυδι και τα σωταρουμε ελαφρια

Σε ένα μπωλ μεγαλο που θα πρεπει να χωρεσει τα μακαρονια μας βαζουμε τα δυο αυγα, αλατι, πιπερι και λιγη παρμεζανα τριμμενη και τα κτυπαμε ελαφρια. Όταν θα κοντευουν να γινουν τα μακαρονια προσθετουμε μεσα στο μπωλ δυο τρια κουταλια νερο από τα μακαρονια που βραζουν. Όταν τα μακαρονια είναι ετοιμα τα ριχνουμε μεσα στο μπωλ με το κτυπημενο αυγο και τα ανακατευουμε γρηγορα για να μη σβωλιασει το αυγο. Στη συνεχεια προσθετουμε το μπεικον με το κρεμμυδι και ανακατευουμε καλα. Ολοκληρωνουμε με τριμμενη παρμεζανα


Τιραμισου – Tiramisu  Το απολυτο γλυκο
Υλικα
500 γρ. μασκαρπονε
5 αυγα
8 κ.σουπας ζαχαρη
3 κ. σουπας Κακαο πικρο σε σκονη
Καφες εσπρεσσο
Ρουμι ζαχαροπλαστικης
Μπισκοτα σαβαγιαρ (300-400γρ)
Εκτελεση
Κτυπαμε 3 ασπραδια μεχρι να γινουν μαρεγκα και προσθετουμε (ανακατευοντας συνεχεια) 5 κροκους, τη ζαχαρη, το μασκαρπονε και το ρουμι. Βαζουμε τη κρεμα στο ψυγειο να παγωσει λιγακι.
Ετοιμαζουμε τον καφε και τον αφηνουμε να κρυωσει. Όταν είναι ετοιμος βουταμε τα μπισκοτα ένα ένα προσεχοντας να μη ποτισουν πολύ και τα στρωνουμε σε ένα πυρεξ ή αναλογο σκευος. Μια στρωση μπισκοτα, μια στρωση κρεμας, μετα παλι μια στρωση μπισκοτα, μια στρωση κρεμας. Στο τελος πασπαλιζουμε την επιφανεια με το κακαο (με σουρωτηρι μικρο γινετε καλυτερα) και το βαζουμε στο ψυγειο να παγωσει. Τρωγετε μετα από τουλαχιστον 3 ωρες ώστε να εχουν μαλακωσει τα μπισκοτα.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.