
Για σημερα προτεινω πρωτο πιατο ριζοτο με μυδια, δευτερο πιατο γαριδες σαγανακι και για επιδορπιο μια δροσιστικη φρουτοσαλατα.
Ριζοτο με μυδια (Risotto alle vongole)
Υλικά
200γρ ρυζι (Basmati ή άλλο ειδικο για ριζοτο)
1 κιλο μυδια
1 κρεμμυδι μικρο
Βασιλικο
Ζωμο λαχανικων ή ζωμο από τα μυδια
Λαδι
Αλατι – Πιπερι
Καυτερη πιπερια
Εκτελεση
Ανοιγετε τα μυδια (εχοντας τα πλυνει πολύ καλα πρωτα και εχοντας τα αφησει μεσα σε αλατισμενο νερο για περιπου μιση ωρα) μεσα σε ένα τηγανι σκεπασμενο σε δυνατη φωτια. Ενα ένα που ανοιγουν βγαζετε το ψαχνο και κρατατε μερικα από τα κελυφη για γαρνιρισμα. Σωταρετε ελαφρια τα μυδια μαζι με το ψιλοκομμενο κρεμμυδι και τη καυτερη πιπερια και το λαδι και στη συνεχεια προσθετετε το ρυζι και το αφηνετε λιγο να ξανθινει. Στη συνεχεια προσθετετε λιγο λιγο το ζωμο από το βρασιμο των μυδιων ή ζωμο λαχανικων και το αλατι και ανακατευετε συνεχεια μεχρι να γινει το ρυζι. Λιγο πριν το σβυσετε ριχνετε το βασιλικο ψιλοκομμενο. Το σερβιρετε γαρνιροντας το με τα κελυφη από τα μυδια.
Γαριδες σαγανακι
Υλικά
½ κιλο γαρίδες μεγαλες
1 κρεμμυδι μετριο
3 ντοματες ωριμες
150γρ. φετα
Πιπερια καυτερη
Μαϊντανος
Αλατι – πιπερι
Ελαιολαδο
1 ποτηρι κρασι ασπρο αρετσινωτο
Εκτελεση

Συνοδευουμε με παγωμενο ασπρο κρασι αρετσινωτο
Φρουτοσαλατα
Υλικα
1 μηλο
1 αχλαδι
1 μπανανα
2 ακτινιδια
½ κιλο φραουλες
Χυμο πορτοκαλιου
Σαντιγυ
Λιγο τριμμενο καρυδι
Εκτελεση
Καθαριζουμε και κοβουμε όλα τα φρουτα σε κυβους. Τα βαζουμε σε ένα μπωλ και τα ανακατευουμε με το χυμο από 2 πορτοκαλια. Βαζουμε τη σαλατα στο ψυγειο να κρυωσει και τη σερβιρουμε γαρνιρισμενη με σαντιγυ και με τριμμενο καρυδι
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.